✔ 6-36 månaders delbetalning med SVEA

Sparade produkter

Laddar favoriter...

Alla cyklar

367 produkter

Filter

Varumärke
Färg
Ramstorlek
Antal växlar
Cykeltyp
Framgaffeltyp

Visar 48 av 367 st artiklar

Vilken storlek ska jag ha på stadscykel?

Storleksintervallerna på en cyklarna variera lite mellan dem olika varumärkena och modellerna, storlekarna som vi använder oss av är följande:
Citybike herr: 51cm:165-180cm, 55cm: 175-190cm och 59cm: 185-200cm
Citybike dam: 47cm: 155-165cm, 51cm: 160-180cm och 55cm: 175-195cm

Vilka olika typer av cyklar finns det?

Det finns många olika typer av cyklar. 

Mountainbike är en cykel som är man använder i skogen och terräng, en mounitanbike har bredare och grovmönstrade däck för att klara av den svåraste terrängen. En mountainbike har vanligtvist 12-27 växlar.
Citybike är en stadscykel som vanligtvis är 0, 3 eller 7-växlad, tänkt att cykla i stadsmiljö med.
Hybridcykel är en blandning av en mountainbike och en racercykel, med många utanpåliggande växlar och smala däck samt ett rakt styre. En hybridcykel används ofta till att pendla till och från jobb och skola.
Racercykel är en cykel anpassad för att cykla på landsväg med, en racercykel kan användas både av motionärer och på tävlingsnivå.


Vad ingår i en cykel?

Vad som ingår i en cykel varierar beroende på vilken typ av cykel man är ute efter. Vill man veta vad som ingår i en specefik modell rekommenderar vi er att kolla i beskrivningen under den specefika modellen.


Vad kostar cyklar?

Priset på cyklar varierar väldigt mycket beroende på vilken typ och modell av cykel man är intresserad av, vi har ett brett sortiment med cyklar i många olika prisklasser.


Varför rostar cyklar?

För att en cykel ska rosta behövs tre saker, Syre som det finns gott om i luften, Järn som är huvudingrediensen i stål och vatten. Vattnet i sig är inte med och bildar rosten men det behövs för att för att järnet ska reagera ihop med syret. För att undvika rost på cykeln rekomenderar vi regelbundet underhåll med smörjning, inomhus förvaring och att man torkar av cykeln när man tar in den om den har blivit blöt.

Öppettider

BUTIK

Mån-Fre: 9-18

Lördag: 10-13

Söndag: Stängt


VERKSTAD

Mån-Fre: 8-18

Lördag: 10-13 (Endast inlämning & hämtning)

Söndag: Stängt

Följ oss